Szombat, 2024-04-27, 3:43 AM Üdvözöllek Vendég

WH - 40k

Honlap-menü
Körkérdésünk
Melyik univerzumban játszol?
Összes válasz: 369
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2010 » Február » 19 » Hogyan kell kolonizálni?
4:52 PM
Hogyan kell kolonizálni?

0) Kifejleszted az Asztrofizika első szintjét:
Szükséges hozzá: Kutató állomás (3 sz)
Kém technológia (4 sz) a technokrata adta +2 sz is számít
Energia technológia (1 sz)
Impulzus meghajtás (3 sz)
1) A hajógyáradban legyártasz egy kolónia hajót:
Robot gyár (2 sz)
Szükséges hozzá: Hajógyár (4 sz) 
Fém: 10.000 Kristály: 20.000 Deutérium: 10.000 
2) Kiválasztod a kolonizálásra szánt bolygót:
Először is tanulmányozd ezt: bolygók képei
A bal menüsorban "Galaxis" gombra kattintva látod a saját rendszeredben lévő bolygókat, oldalra léptetve válaszd ki a kívánt rendszert és az üres bolygóhelyet (az első kolót célszerű saját rendszerbe lerakni, és csak 4-12 közötti naptávolságot lehet választani).
A választott üres helyen kattints a hetedik (gyarmatosítás) ikonra:
3) Elindítód a Kolónia hajót így:
A Baloldali menüsor "Flotta" gombjára kattintasz. A kolónia hajó alatti sorban a "0" értéket átállítod "1" -re. "Folytatás" gomb. 
A "Célpont" sorba beírod a koordinátákat. Az alatta lévő "Sebesség" sorban a % átírásával lassíthatod a hajódat és ezzel csökkentheted a Deutérium fogyasztását (így távolabbi rendszereket is elérhetsz). "Folytatás" gomb. 
A "Küldetés" alatt a "Gyarmatosítást" kiválasztod. "Folytatás" gomb. 

Ezzel készen is vagy. Az "Áttekintés" nézetben zöld színnel ki írják, hogy a kolónia hajód hány óra múlva ér a kívánt bolygóhoz. 

Ha mégsem sikerül a kolonizálás:
Már megvan az asztrofizika által engedett maximális bolygómennyiséged. Az adott asztróhoz tartozó lehetséges kolónia számot megtekintheted a kutatáshoz tartozó leírásnál (kis kérdőjel) vagy a bolygóid fölötti kiírásban. Ha emiatt nem tudnál kolonizálni akkor indításnál ki is írja. 

Ha éppen előtted kolonizálja valaki az adott helyet akkor visszafordulsz odaérkezéskor. Ha valaki bolygóáthelyezéssel éppen oda akar költözni és már folyamatban van (24 óra alatt válik véglegessé) akkor azon a koordinátán az áthelyezés ikon (innen a negyedik ) kiszürkül azaz olyan mint az ötödik.

Ha el sem tudod indítani a kolonizálást annak az lehet az oka, hogy az első és az utolsó 3 helyzetű bolygó (1-3 és 13-15) gyarmatosításához bizonyos asztró szintek kellenek.


Kolónia mérete: 
Egy üres bolygó méretét csak is a kolonizáció után tudod meg. Előtte Kémszondával egyéb más módon nem tudsz információt nyerni. A kolóniád várható mérete a bolygó elhelyezkedésétől függ. 
Slot Max Min Average 

Kolo

Ezekre az értékekre 99% esély van. Vagyis van egy állandó 1% esély arra, hogy a táblázatban fel NEM tüntetett mezős legyen a bolygó.  Azt javaslom kezdj egy hidegebb és nagy méretű (210 mező feletti), 7-10 elhelyezkedésű kolóniával.




Általánosságban elmondható: ha közel van egy bolygó a naphoz (1-3 pozíció), akkor melegebb ezért a Nap műhold több energiát termel, ha meg távol van (13-15 pozíció), akkor meg hidegebb lesz és a Deutérium termelése lesz jobb. 



Kolónia hajóval ne küldj flottát, mert a megérkezés pillanatában a célbolygó még lakatlanak számít ezért a flottád (a kolónia hajó kivételével) automatikusan visszafordul. Nyersanyagot vihetsz, az az új kolóniára kerül. De mivel előfordulhat, hogy nem leszel elégedett a méretével (átlagon aluli, vagy 200 mezőnél kisebb bolygó) és törölnöd kell, ezért érdemes megvárni milyen lesz a bolygó és csak azután lecuccolni rá.

Ha nem megfelelő a kolóniád (kicsi, túl meleg) akkor lerombolhatod. Ezt az "Áttekintés" nézetben található fogaskerék gombbal teheted meg (ahol a bolygó neve: Kolónia van). Innen az első:
A feljövő menü alatt a "kolónia Elhagyása" gombra klikkelsz. Végezetül már csak a jelszavad kell a művelet megerősítésére. 
Egy lerombolt bolygó újra telepítéséhez 24-48 órát kell várni. Hajnali 3-kor törlődnek, szerverfrissítés alatt. Újra telepítéskor a gép új méretet és hőmérsékletet generál a bolygónak de a kinézete ugyanolyan lesz, mert az a koordinátához kötött.

Megtekintések száma: 8550 | Hozzáadta:: Achy | Helyezés: 5.0/3
Összes hozzászólás: 9
9 Melani  
0
Jf3 utat, meg jf3 szf3rakoze1st. Gondolom, tapasztalat is lesz, pozitedv e9s haszons. c9n meg elkezdem addig a Be1nhidit. Az sem lesz kutya! dcdv Mindenkinek! Zsuzsa

8 Dancy  
0
"Köszönöm" biggrin
Nagyon jó ez az oldal biggrin
Te... figyu, kéne írj egy topicot arról, hogy hogyan kell jó hadsereget csinálni. Milyen hajókkal, milyen bolygóra. Azt elolvasnám biggrin
Mégegyszer "Köszönöm" xD

6 XD  
0
A több energia az a nap erőműre is vonatkozik vagy csak a műholdra? Csak tudjam hova menjek! :)

7 Ilmarinen  
0
Csak a műholdakra. A felszíni energiaellátók minden pozíción ugyanúgy termelnek.

4 Revenage  
0
Azt szeretnem kerdezni hogy mitol fugg hogy kozelebb legyen a naphoz a bolygo? Pl en a 8-adik helyen vagyok a galaxisnezetbe es ha mondjuk a 4-edik helyen lennek kozelebb lennek a naphoz es igy tobb energiat tudok termelni? Es emg valami pl ha az egyik bolygomon fejlesztem az energiat es elokeszitem azt a Graviton Tech-et akkor az en FO bolygomra is ervenyes lesz az vagy csak arra a bolygora?

5 Ilmarinen  
0
Naphoz közelebbi bolygót kolonizálva több energiát termel egy műhold, így kevesebbet kell belőle építeni a gravihoz. Amit, ha egyszer kifejlesztesz többé már nem kell vele foglalkoznod, akár el is hagyhatod a gravis bolygót és gyárthatod a haláli hullócsillagokat a többi bolygódon. Fontos: a gravi elkattintásához ( a 300.000 energián túl) 12-es kutató laborral is rendelkezni kell. A gravi viszont késői fejlesztés, nem érdemes vele akkor gürcölni amikor még értelmesebben is el tudja költeni az ember a nyersit...

-Il-

3 lootas  
0
Tiszteletem!

Megjegyzésként annyit fűznék hozzá, hogy a kolónia hajóval MINDIG küldjél pár szállítóhajót!
Saját tapasztalatból tudom,hogy így nagyobb eséllyel adja meg a nagyobb bolygókat,de így sincs rá garancia.


2 Ilmarinen  
1
Üdvözletem!
Először is köszönöm az infókat, annyival tudnám kiegészíteni,
hogy az új univerzumokban így alakul a méret pontosan:

Slot Max Min Average

... lecseréltem egy táblázatra odafönt ...

Remélem nem fog összecsúszni a táblázat, ha mégis ide
kattintva elérheted a forrást: Wiki

-Il-

1 Achy  
0
Ha hasznodra vált a bejegyzés akkor jól esne egy "köszönöm" hozzászolás biggrin

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Belépés
Keresés
Naptár
«  Február 2010  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024