Csütörtök, 2024-05-02, 0:24 AM Üdvözöllek Vendég

WH - 40k

Honlap-menü
Körkérdésünk
Melyik univerzumban játszol?
Összes válasz: 369
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2010 » Február » 19 » Sensor Phalanx, mikor kezdj félni, vagy éppen megfélemlíteni
3:39 PM
Sensor Phalanx, mikor kezdj félni, vagy éppen megfélemlíteni
A Phalanx egy kizárólag holdakra (valami blabla van hogy zavarja a bolygók légköre) építhető érzékelő állomás, mely képes rá hogy más bolygók letapogatása után kiadja a gazdájának azokat a flottamozgási adatokat, amelyeket a bolygó tulajdonosa az "Áttekintés" menüpont alatt lát (nem mindet csak az adott bolygóra vonatkozóakat). A 0.78(a) patch óta már nem mindent lát, csak az aktív útvonalakat. Ezt nem tudom máshogy megfogalmazni de azt értem alatta, hogy nem látja a visszatérő (azaz beérkezés előtt hazahívott) telepítést. Félreértések elkerülése végett, látja a flottákat amik a bolygó felé mennek (máshonnan indulva), és látja a bolygóról elindított flottákat, mikor még a célpontjuk felé haladnak, de mikor visszafordítottad és visszafelé jönnek, akkor már nem. Egyéb küldetések (szállítás, betakarítás) látszanak oda-vissza gond nélkül. Így például ha elküldöd a flottád egy Betakarításos Fleetsavingre, akkor oda és vissza is lehet ki-scannelni egy palanx-al. 

Legtöbbünk szerencséjére a phalanx nem éppen sas szemü, csak egy bizonyos távolságig lát el. A távolságot rendszerekre számolja, például ha 5 rendszer távolságot lát át, és maga a hold a phalanx-al a 100-as rendszerben van, akkor 95-105-ig lehet vele letapogatni, adott galaxison belül. A letapogatás egyébként deutériumba kerül, 5.000 deuba. 
Itt egy kis segédeszköz amivel könnyen kiszámolhatjátok egy phalanx látótávolságát, igaz már elég régi de elvileg még mindig korrekt: http://www.o-calc.com 

Ahogy arról máshol már szó esett, a phalanx segítségével lehetséges úgy időzíteni támadó flottákat, hogy a védő flotta hazaérkezése után néhány másodperccel csapjon le, ami nem elegendő arra hogy egy browser-game-ben ellenlépéseket tudj tenni, vagy éppen menekülni. 

A phalanxok csak bolygókat tudnak letapogatni, tehát ha például egy másik Holdról egy roncsmezőre, vagy egy újabb Holdra küldöd a flottád, az láthatatlan marad, mivel a kiindulási és érkezési pontjai is scannelhetetlenek. 

Frissítettem. Il.
Megtekintések száma: 6819 | Hozzáadta:: Achy | Helyezés: 3.7/3
Összes hozzászólás: 5
5 Gladiusz  
0
Köszönöm, mármint Ilmarinen-nek, a többit ezelőtt is tudtam...

4 Ilmarinen  
0
Összefoglalva:

Ha phalanx látótávja alatt bolygóról FS-elsz akkor annak egyetlen,
visszatéréskor láthatatlan módja az útközben VISSZAHÍVOTT TELEPÍTÉS.

Ha phalanxos környéken de holdról FS-elsz, annak a legegyszerűbb
(de nem kizárólagos) és teljesen láthatatlan módja a DF BESZEDÉS. Később ott holdról-holdra telepítés alkalmazandó, mert az DF festéssel vagy holdrombolás után sem mérhető be.

Üdv.:
-Il-

3 Ilmarinen  
1
Ahh, lemaradt a lényeg:
Köszönöm! biggrin

-Il-


2 Ilmarinen  
1
Sziasztok!

Néhány apróbb pontosítás:
-a scannelésnek darabja kerek 5.000 deutétiumba kerül cool
-a falanx látótávja annyi rendszer, ahányadik szintű a négyzeten -1 azaz 5-ös falanx (5x5)-1=24 rendszert lát jobbra/balra
-a visszatérő flotta is látható, csak már nem írja ki a részletes hajóösszetételt mint elfelé, hanem csak az össz-hajószámot. Én legalábbis látom.
-ami tényleg nem látható, az a visszahívott flotta, azaz ha még mielőtt úticéljához érne, a tulaj visszahívja a cancel-gombbal akkor hazafelé már nem lesz látható a flotta
-ennek megfelelően rajtaütéshez nem kell sebességet számolgatni, egyszerűen látható, hogy mikor tér haza a bolygóra a flotta. Akkor is, ha már csak a visszaúton láttuk meg.
-az út/idő/sebesség számolásra akkor van csak szükség, ha az illető holdról indította a flottáját. Mivel a hold nem scannelhető, ezért ezt úgy fogjuk látni, hogy a célpont kifosztandó bolygón jelenik meg beérkező flottaként. Mivel itt nem tudunk rajtaütni, ebből kell kiszámolnunk, hogy mikorra fog visszaérkezni a holdjára. Ezt hívják "blind"-nak.

Sokan félnek a holdtól. Potenciális veszélye miatt miden erősebb flottás játékos ki fogja kémkedni a holdadat.

Üdv.:
-Il-


1 Achy  
0
Ha hasznodra vált a bejegyzés akkor jól esne egy "köszönöm" hozzászolás biggrin

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Belépés
Keresés
Naptár
«  Február 2010  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024