Péntek, 2024-04-26, 9:48 AM Üdvözöllek Vendég

WH - 40k

Honlap-menü
Körkérdésünk
Melyik univerzumban játszol?
Összes válasz: 369
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2010 » Február » 19 » Védekező egységek
2:57 PM
Védekező egységek
Rendkívül változatos módon védheted meg bolygóidat az ellenséges támadásoktól. A legjobb persze az, ha nincs rá szükséged, de gyaníthatóan egyik univerzum sem tökéletes ebből a szempontból. Tehát, védekezzünk - de hogyan építsünk fel egy megfelelő védelmet? 

A játék kezdeti szakaszában véleményem szerint merő erőforrás-pocsékolás védelmet építeni. 150 mezőnél kisebb bolygó esetében valószínűleg a játék későbbi szakaszában is. 

Amikor még csak a belevágtál a játékba, és még nincs meg mind a 9 bolygód, akkor a legjobb stratégia az, hogy nem védelmet építesz, hanem egész egyszerűen minden erőforrást megpróbálsz lekötni - így folyamatosan alacsonyan tartva a bolygódon található nyersanyag-készletet. Ekkor ugyanis teljesen felesleges Téged megtámadni, nem éri meg foglalkozni Veled. 

No de, eljön az az idő, amikor nem árthat egy-két bolygót komolyabb védelemmel felruházni. A gond az, hogy nincs olyan védelem, amit megfelelő előkészítéssel / csapatmunkával ne lehetne feltörni. A megfelelő védelemnél azonban egy drágább dolog létezik - az elégtelen védelem. 

Mivel kezdjük az építkezést? NE a Rocket Launcherekkel, javasolja az OGametips.com - jók azok, de csak később. Először építsünk Small lasereket minden mennyiségben - ezek lesznek ugyanis az elsődleges ágyútöltelékek: minél több van belőlük, annál kisebb eséllyel kezdik szétlőni a támadók a komolyabb és drágább egységeket. 

Minden negyedik Small laserre jusson egy Heavy laser; minden 12 Small laserre egy Ion cannon; 30 Small laserenként pedig egy Gauss cannon az egészséges az álmoskönyv szerint. 100 Small laserre meg jusson egy Plasma cannon. 

Small shieldet a 20. Small laser után érdemes építeni, míg a 100. után a Large shieldet - hogy némi extra védelmet nyerjenek a fenti egységek. 

Miért így érdemes? Mint említettem, a Small laser lesz az elsődleges ágyútöltelék, legalábbis addig, amíg nem lesz elegendő fémtermelésed ahhoz, hogy minden egyes Small laser mellé 5 db. Rocket launchert tudjál építeni. Ez a két egység csak és kizárólag arról szól, hogy magára vonja az ellenség tűzerejét addig, amíg a komolyabb egységek kinyírják a támadókat. 

Ha van 100 Small lasered, akkor a fenti útmutató alapján kell legyen kis pajzsod, nagy pajzsod, 25 Heavy lasered, 8-9 ionágyúd, 3-4 Gauss cannonod, és 1 db Plasma cannonod - ez utóbbi ugye a legdrágább és a legerősebb fegyver. A fenti számok esetén 1:136-hoz esélye van egy támadó hajónak arra, hogy pont a plazmaágyút találja el. 

Ez az egyik útmutató, amit érdemes alkalmazni. Egy másik a játék későbbi szakaszában talán jobban alkalmazható. 

A koktél keverési aránya: 
100 Rocker launcher 
100 Small laser 
20 Heavy laser 
6 Gauss cannon 
3 Plasma cannon 
Ízlés szerint fűszerezve 10 db Ion cannonnal. Miért? 

A védekezés egy dologról szól: tegyük minnél költségesebbé a támadónak az egész mókát, hogy egy életre elmenjen a kedve a mi támadásunktól. Ha esetleg meg is nyeri a csatát, ne szúnyogcsípéseket érezzen, hanem kimondottan fájjon a dolog: pusztuljon minél több Battleship vagy Destroyer a flottájából. A rakétavető és a kis lézer jelen esetben is ágyútöltelék, a nehézlézer szól arról, hogy a támadó ágyútöltelékeit (vadászgépek) leszedje. A Gauss (és opcionálisan az ionágyú) inkább a cruiserek ellen való - nomeg a cargo shipek ellen, hogy ha meg is nyeri a csatát, akkor se maradjon mivel elszállítania a mi nyersanyagainkat. A plazmavetők - megfelelő számban alkalmazva - mocskos nagy pusztítást képesek végbevinni a csatahajók között. 

Ami viszont NAGYON fontos bármiféle védelem felépítése kapcsán: legyen minél több Anti Ballistic Missile a Rocket siloban. Minnél több, annál jobb - egy komolyabb támadást ugyanis Interplanetary Missile érkezése is előrejelezhet, akár több tucat példányban. Ami nem tesz jót a védelemnek.,
Megtekintések száma: 9101 | Hozzáadta:: Achy | Helyezés: 5.0/3
Összes hozzászólás: 8
8 Gladiusz  
0
Ez valóban hasznos, de nem tudom jól értettem-e Ilmarinen szavait, tehát ha egy bolygón vagy egy nagypajzs kupola, és semmi más, és megtámadom 1000 könnyüharcossal, akkor döntetlen lesz?

6 Aztec  
0
most már a 700.hely felé haladok, már kutatnom kell a kis pajzsot..

7 Ilmarinen  
0
Jó az elején, ha az embernek van pajzsa, mert nem fogják tudni néhány cirkálóval lefarmolni. A nagy pajzs még csatahajók ellen is egész jól véd (5-10 darabig). A játék végén meg annyira olcsó a pajzs, hogy az ember nyugodt szívvel felhúzhatja, mert a fél órányi termelésébe kerül csak...

Sokan nem tudják (mert szarul van leírva), hogy a pajzs egy egyszerű védelmi egység ami a megadott paraméterekkel rendelkezik de semmilyen misztikus bónuszt nem ad a védelmi egységek újjáépülési esélyéhez. 3 előnye van:
1., nagy pajzs érték, ami minden körben regenerálódik amíg a struktúra kitart ezzel sikertelenné teheti a kisebb farmolási kísérleteket, ha a támadó nem használ csataszimulátort
2., kis harcosok önmagukban nem tudják átlőni a nagy pajzsot az 1%-os szabály miatt (bármely eltalált egység pajzs értékének 1%-a levonódik minden egyes beérkező sebzésből külön-külön). Ezért nem egyeznek mindig a részletes csatajelentésben leírt pajzs elnyelés végösszegek a részösszegek összegével. LOL
3., a kupolákra nem sorozattüzel semmi, még a halálcsillag (DS, avagy RIP) sem...

-Il-

5 Aztec  
0
most elkezdtem kutatni a kis pajzshoz szükséges feltételeket, de nem korai még?

4 Aztec  
0
szia!
800.hely körül milyen védelemnek kell már lennie?

2 aaadddssslll  
0
Szia,nem rég kezdtem a játékot,de ez nagyon hasznos volt... :)
Köszi:)

1 Achy  
0
Ha hasznodra vált a bejegyzés akkor jól esne egy "köszönöm" hozzászolás biggrin

3 Cry  
0
biggrin Danke

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Belépés
Keresés
Naptár
«  Február 2010  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024